PAD THAI S TEMPEHEM

Rychlá večeře nebo oběd s chutí i vůní Asie. Je hotové během pár minut a můžete na přípravu použít i spoustu sezónní zeleniny a bylinek. 

Ingredience: 

– 200 g rýžových nudlí

– 100 g arašídů

– 50 ml sójové omáčky

– 4 snítky koriandru

– 200 g marinovaného tempehu

– limetka popř. citrón

– chilli

– jarní cibulka

– 2 stroužky česneku

– 1 lžíce slunečnicového oleje

– 3 lžíce kokosového cukru

– 1 lžíce tamarindové omáčky, nebo pasty

Postup: 

  1. Nejprve si připravte omáčku. Do hlubší pánve dejte tamarind, sójovou omáčku, kokosový cukr, špetku chilli a šťávu z půlky limetky. Vařte na mírném plameni asi minutu. Poté stáhněte z plamene a přelijte do mističky. 
  2. Nakrájejte na malé kousky oloupané stroužky česneku, jarní cibulku a tempeh. Arašídy nasekejte nadrobno a opražte je nasucho na pánvi. 
  3. Dejte rýžové nudle do větší mísy, zalijte je horkou vodou a nechte odstát. 
  4. V hlubší pánvi rozehřejte lžíci oleje a opečte na něm kostky tempehu a nakrájený česnek. Přidejte špetku chilli a sójovou omáčku. 
  5. Nakonec přidejte nudle, připravenou omáčku, nasekanou jarní cibulku a jemně promíchejte, aby se dobře promísily nudle s omáčkou. 
  6. Servírujte posypané nasekaným koriandrem, arašídy, nastrouhanou mrkví, chilli a popř. přidejte sójovou, chilli nebo arašídovou omáčku. 
Líbil se ti článek? Sdílej ho na facebooku nebo ho tweetni.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *