ŠPALDOVÝ SALÁT

Zkuste do salátu přidat nešlechtěnou pšenici špaldu a uvidíte, že se vás nejen skvěle zasytí, ale také do vašeho jídelníčku přibyde spousta bílkovin. Pokud salát doplníte o zeleninu ze zahrády, nebo od místních pěstitelů, tak povýšíte jeho chuť. 

Ingredience: 

  • 200 g špaldy zrno
  • 3 okurky nakladačky (nebo půlka salátového okurku)
  • 2 rajčata
  • hrst ostružin
  • šťáva z jednoho citrónu
  • koriandr
  • máta
  • sůl
  • pepř

Postup: 

  1. Zrna špaldy namočte na 10 h do studené vody. Poté vodu slijte a vařte v poměru 1 : 1 s vodou asi 1,5 h. 
  2. Uvařenou špaldu přeceďte přes síto, propláchněte studenou vodou a dejte do větší mísy. 
  3. Nakrájejte rajčata a okurky na menší kousky. Nasekejte koriandr a mátu a vše dejte do mísy. 
  4. Nakonec přidejte přepůlené ostružiny, šťávu z citrónu, sůl a pepř dle chuti. 
  5. Podávejte vychlazené. 
Líbil se ti článek? Sdílej ho na facebooku nebo ho tweetni.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *