SALÁT SE ZKARAMELIZOVANOU MRKVÍ

Saláty jsou v létě skvělou volbou. Tento salát rozhodně není nudný. Díky svěžímu dresingu z balsamika a opečeným mrkvím je krásně křupavý a zároveň vás cizrna v něm skvěle zasytí.

Ingredience:

  • dvě hrsti baby špenátu
  • 3 mrkve
  • 1 pomeranč
  • javorový sirup/cukr
  • hrst uvařené cizrny
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • balsamiko
  • citrón
  • hrst vlašských ořechů

Postup:

  1. Nejprve si na jedné pánvi opečeme očištěnou překrojenou mrkev na olivovém oleji.
  2. Oloupeme si pomeranč a nakrájíme jej na tenké plátky. Ty také krátce opečeme z obou stran na olivovém oleji.
  3. Nakonec na opečené mrkve a pomeranče přidáme asi lžíci javorového sirupu, nebo cukru. Stáhneme plamen a necháme krátce zkaramelizovat.
  4. Uvařenou cizrnu také krátce opečeme do zlatova.
  5. Nachystáme si dresink. V malé zavařovačce smícháme lžíci oleje, lžíci balsamika, přidáme lžičku citrónové šťávy, sůl a pepř.
  6. Nožem posekáme hrst vlašských ořechů.
  7. Ve větší míse smícháme dvě hrsti omytého špenátu s dresingem.
  8. Salát podáváme v hlubší míse. Nandáme salát a na něj dáme mrkve, plátky pomeranče, posypeme oříšky a podle chuti zakápneme balsamikem.
Líbil se ti článek? Sdílej ho na facebooku nebo ho tweetni.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *