BUBLANINA

Bublanina je vždycky dobrý nápad, protože je rychlá a můžete na její přpravu použít čerstvé i kompotované ovoce. Tato je navíc v odlhčené verzi a bezlepková, díky pohankové mouce. Nebojte se toho, je krásně šťavnatá!

  • Ingredience:
  • 300 ml rostlinného mléka
  • 230 g pohankové mouky
  • 50 g strouhaného kokosu
  • 100 g kokosového cukru
  • 70 ml slunečnicového oleje
  • 40 g bramborového škrobu (Solamylu)
  • 1 sáček kypřícího prášku
  • 200 g jahod
  • 2 stonky rebarbory

    Postup:
    1. Troubu rozehřejte na 200 stupňů.
    2. Nachystejte si menší pekáček, nebo koláčovou formu a vyložte ji pečícím papírem.
    3. Všechny ingredience smíchejte ve větší míse.
    4. Těsto nalijte do formy a na povrch rozprostřete nakrájené jahody a rebarboru. Můžete použít i čerstvé, či zavařené meruňky, třešně, nebo džem.
    5. Pečte při 200 stupních 30 minut.
    6. Podávejte posypané cukrem, nebo strouhaným kokosem. .

Líbil se ti článek? Sdílej ho na facebooku nebo ho tweetni.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *