SNICKERS

Úžasný dezert s křupavými arašídy a karamelem. Jednoduchá příprava a v lednici, nebo v mrazáku vydrží dlouho 🙂 Ocení je každá náštěva.

Ingredience:

těsto:

  • 1,5 hrnku kokosové mouky
  • 3 lžíce kokosového oleje
  • 5 Medjool datlí

karamel:

  • 1 a ¼ hrnku Medjool datlí
  • ¼ hrnku arašídového másla
  • 1-2 lžíce mandlového mléka
  • špetka soli

 

  • hrst nasekaných arašídů
  • 300 g čokolády

Postup:

  1. Vyložte zapékací misku pečícím papírem, nebo fólií.
  2. V mixéru zpracujte kokosovou mouku, kokosový olej a datle. Hotovým „těstem“ zaplňte dno misky a pořádně jej zmáčkněte, ať je povrch pevný. Dejte do lednice vychladit.
  3. Mezitím vymixujte datle, arašídové máslo, mandlové mléko a špetku soli. Až bude mít karamel hladkou strukturu, tak jej nalijte na první vrstvu. Uhlaďte stěrkou a posypte nasekanými arašídy.
  4. Dejte vychladit do lednice aspoň na 30 minut, aby karamel zatuhnul.
  5. Poté si rozpusťte čokoládu ve vodní lázni na malém plameni.
  6. Jakmile bude čokoláda rozpuštěná nalijte ji rychle na karamelovou vrstvu a povrch uhlaďte stěrkou.
  7. Nechejte vychladit a poté krájejte nahřátým nožem.
Líbil se ti článek? Sdílej ho na facebooku nebo ho tweetni.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *