VEGAN MRKVOVO-BATÁTOVÝ KRÉM

Pokud vás zastihlo jarní nachlazení, nebo jen hledáte rychlý recept na víkend, určitě vyzkoušejte tuto úžasnou krémovou polévku. Je hotová během chvíle a díky pečení má mrkev i batáty krásně oříškovou chuť. Doplní ji pomeranč a štiplavý zázvor.

Ingredience:

  • 8 středních mrkví + malé na ozdobu
  • 1 batáta
  • 2 pomeranče
  • šťáva z půlky citrónu
  • malý kousek zázvoru
  • jedna cibule
  • 1 l vody / zeleninového vývaru
  • sůl
  • pepř
  • kurkuma
  • olivový olej
  • hrst kešu na ozdobu
  • koriandr, nebo jiné bylinky

Postup:

  1. Očistíme mrkev a batáty a dáme je péct na 30 minut do trouby rozpálené na 200°.
  2. Mezitím si připravíme kešu. Opražíme je krátce na kapce olivového oleje se solí, pepřem a kurkumou. Necháme zchladnout.
  3. Až bude zelenina upečená, tak si rozpalte v hrnci olivovým olej. Nakrájejte nadrobno cibuli a opečte ji do zlatova. Přidejte upečenou zeleninu a jemně orestujte. Nakonec vše zalijte vodou, nebo zeleninovým vývarem.
  4. Přidejte nastrouhaný zázvor, šťávu z pomerančů, citrónu, kurkumu, sůl, pepř a krátce povařte.
  5. Polévku podávejte ozdobenou nasekaným koriandrem, kešu oříšky a můžete přidat rostlinnou smetanu.
Líbil se ti článek? Sdílej ho na facebooku nebo ho tweetni.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *