VEGAN JABLEČNÁ SVAČINKA

Chtěla jsem vytvořit koláč/buchtu bez přidaného cukru a vznikla jablečná svačinka, kterou můžete podávat jako dezert, nebo si ji nakrájet na tyčinky (chuťově připomíná flapjack) a vzít si ji do školy, nebo do práce. Příprava zabere jen 20 minut a výsledek je skvělý!

* Pro bezlepkovou variantu použijte bezlepkové vločky.

Velikost zapékací mísy/pekáčku: 33×26 cm

Ingredience:

  • 200 g ovesných vloček
  • 200 g vypeckovaných datlí
  • 200 g lískových oříšků (vlašské ořechy, nebo mandle budou také skvělé)
  • 160 ml olivového oleje
  • půl lžičky perníkového koření
  • 1 jablko

Postup:

  1. Namočte datle přes noc do vody.
  2. Druhý den pomelte zvlášť vločky, datle bez vody a oříšky. Pokud máte výkonný procesor, tak můžete těsto vypracovat v něm.
  3. Nakonec v míse smíchejte pomletou směs s olejem a kořením.
  4. Nachystejte si pekáč a lehce ho vymažte olejem.
  5. Rozehřejte troubu na 200°.
  6. Půlku zpracovaného těsta rovnoměrně prsty rozprostřete do pekáčku.
  7. Postrouhejte povrch jablíčkem.
  8. Nakonec přidejte zbytek těsta a vršek můžete posypat opět zbytkem jablka.
  9. Dejte péct do trouby na 15 minut.
  10. Po upečení nechte kompletně vychladnout a poté můžete servírovat jako dezert, nebo nakrájet na tyčinky.

Líbil se ti článek? Sdílej ho na facebooku nebo ho tweetni.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *