VEGAN ČOKOLÁDOVÉ COOKIES

Na tento víkend jsem si pro vás připravila recept na vláčné sušenky z kokosové mouky, tudíž jsou bez lepku. Chutnají skvěle se sklenicí ovesného mléka.

Ingredience na 10 kusů:

  • ¾ hrnku kokosového cukru (pro méně sladké stačí cca 150 g)
  • 1 lžička soli
  • ½ hrnku kokosového oleje (100 ml)
  • ¼ hrnku rostlinného mléka
  • vanilka (semínka z půlky lusku)
  • 140 g kokosové mouky
  • ½ lžičky prášku do pečení
  • 100 g veganské čokolády

Postup:

  1. Ve větší míse smíchejte cukr, sůl a rozpuštěný kokosový olej.
  2. Přidejte mléko a vyškrábnutá semínka z vanilky. Promíchejte metličkou.
  3. Poté postupně přidávejte prosátou mouku s kypřícím práškem. Jemně promíchejte.
  4. Nakonec nasekejte nožem čokoládu na malé kousky a přidejte do těsta.
  5. Mísu s těstem zakryjte fólií a dejte do lednice na 30 minut.
  6. Jakmile je těsto odležené, rozehřejte troubu na 180°.
  7. Těsto rozdělte na 10 kousků a ty pak tvarujte nejprve do kuličky, a nakonec je rovnoměrně rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem a rozmáčkněte kouli do placky.
  8. Sušenky by měly být asi 0,5 – 1 cm vysoké.
  9. Sušenky pečte asi 12-15 minut do zlatohnědé barvy.
  10. Nechte je vychladnout na plechu, jelikož teplé budou velmi křehké.
  11. Poté je servírujte s mlékem, nebo jen tak!

 

Pokud budete sušenky péct, tak mě určitě nezapomeňte označit na sociálních sítítch, nebo napiště tady do komentářů.

Líbil se ti článek? Sdílej ho na facebooku nebo ho tweetni.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *