MINI QUICHE

Slaný koláč quiche je výborný díky křehkému těstu a šťavnaté náplni. Já jsem zvolila moje oblíbená sušená rajčata, špenát a olivy. Vy však můžete přidat, nebo ubrat cokoliv, co máte rádi. Základ je vždy stejný – smetana, lahůdkové droždí pro sýrovou chuť a bylinky.

Na 8 ks mini koláčů budete potřebovat:

Těsto:

  • 180 g špaldové mouky
  • 100 g rostlinného másla (Nemásla)
  • 1 lžičku kypřícího prášku
  • 1-2 lžíce vody
  • sůl
  • pepř

Náplň:

  • 1 balení rostlinné smetany
  • 1 balení uzeného tofu
  • cibule
  • olivový olej
  • dva stroužky česneku
  • hrst oliv
  • 2 hrsti špenátu
  • 3 lžíce sušených rajčat
  • 2 lžíce lahůdkové droždí
  • sůl
  • pepř
  • provensálské koření

Postup:

  1. Nejprve si připravíme těsto. Budeme na něj potřebovat prosátou mouku, 100 g studeného rostlinného másla, kypřící prášek, trošku vody, špetku soli a pepře. Vše smícháme v míse a vypracujeme těsto. To zabalíme do fólie a necháme hodinu odležet v lednici.
  2. Mezitím si připravíme náplň. Rozmixujeme do hladka smetanu s uzeným tofu.
  3. Na pánvi na olivovém oleji si osmahneme oloupanou cibuli nakrájenou na malé kousky. Přidáme dvě hrsti čerstvého špenátu a přidáme sůl a pepř.
  4. Po chvíli přidáme sušená rajčata, bylinky, sůl a pepř, lahůdkové droždí, rozmačkané stroužky česneku, hrst nakrájených oliv a krátce opečeme.
  5. Nakonec do pánve nalijeme připravenou směs smetany a tofu.
  6. Směs máme připravenou.
  7. Rozehřejeme si troubu na 180°.
  8. Připravíme si tartaletkové košíčky, nebo jakékoliv kovové košíčky.
  9. Vyděláme těsto z lednice a rozdělíme si jej na cca 40 g kuličky. Ty pak rozválíme jednotlivě do kruhového těsta o tloušťce cca 2-3 mm.
  10. Rozválené těsto opatrně přemístíme do košíčků zatlačíme jej jemně do všech stran.
  11. Dno těsta prosekneme na pár místech nožem a dáme vyplněné košíčky péct na 10 minut do trouby.
  12. Po krátkém prvním pečení je vyděláme z trouby a naplníme lehce pod okraj připravenou náplní. Povrch můžete před vložením do trouby posypat bylinkami.
  13. Pečeme dalších 20 minut.
  14. Vyděláme z trouby, jakmile začne těsto zlátnou. Necháme vychladnout a potom koláčky podáváme buď teplé, nebo studené. Obě varianty jsou vynikající.

Líbil se ti článek? Sdílej ho na facebooku nebo ho tweetni.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *