CRÉME BRÛLEE

Créme Brûllee je dezert původem z Francie. Má konzistenci jako puding, je velmi jemný a příprava zabere jen chvíli. Je typický pro karamelovou krustu na povrchu, kterou získáte díky rozžhavení cukru. K tomu potřebujete flambovací pistoli, ale dá se to zvládnout i v troubě na program grill.

Ingredience na 2 dezerty

  • 235 ml kokosového mléka v plechovce
  • 2 lžíce kokosového nebo třtinového cukru (+ na flambování dezertu)
  • ½ lžíce agar agar prášku (kupujte ten nebělený, seženete ve zdravé výživě)
  • ½ lžíce vanilkového extraktu, nebo nejlépe vyškrabaných semínek z lusku
  • špetku kurkumy

Postup:

  1. Nalijte mléko do menšího hrnce a přidejte kokos, agar agar, vanilku a špetku kurkumy.
  2. Míchejte směs na středním plameni, dokud nepřejde varem a agar (většinou ve formě vloček) se plně rozpustí.
  3. Směs nalijte do předpřipravených malých zavařovacích sklenic, nebo zapékacích mističek.
  4. Dejte zatuhnout do lednice na pár hodin.
  5. Poté dokončete dezert posypáním jeho povrchu cca lžičkou cukru a oflambováním. Pokud nemáte flambovačku, dejte dezert do rozehřáté trouby na grill a počkejte, až cukr zkaramelizuje.
  6. Dezert podávejte při pokojové teplotě, nebo studený.
Líbil se ti článek? Sdílej ho na facebooku nebo ho tweetni.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *