PEČENÉ HRUŠKY

Když jsem plánovala tento recept, chtěla jsem aby to bylo nějaké sezónní jídlo. Hrušky jsou skvělou potravinou, jelikož se dají přes zimu skladovat až do další sezóny. Přidala jsem k nim voňavou skořici, která krásně prohřeje tělo a působí antibakteriálně proti všem bacilům. Díky sirupu hrušky krásně zkaramelizují a tečkou je už jenom jemná kokosová šlehačka a křupavá granola.

Ingredience:

  • 2 hrušky
  • lžička skořice
  • 1 lžíce datlového (javorového sirupu)
  • Granola na ozdobu

Kokosová šlehačka

  • Kokosového mléko *(v plechovce, tučné, Lidl, Albert quality, Sense coco, Aroy D)
  • Šťáva z půlky citrónu
  • Vanilkový extrakt (kapky od Grešíka, semínka z 1/3 vanilkového lusku)

Granola – recept najdete na blogu http://cernajaknoc.cz/index.php/2017/04/04/vegan-krupava-granola/ (lze nahradit oříšky a semínky)

*Než začnete s přípravou, dejte kokosové mléko v plechovce do ledničky, aby se po ztuhnutí oddělil potřebný krém od vody.

Postup:

  1. Rozehřejte troubu na 190 stupňů.
  2. Rozřízněte hrušky napůl a zbavte je jadřinců tak, že vyhloubíte v každé půlce díru.
  3. Hrušky dejte na plech vyložený pečícím papírem a posypte je skořicí.
  4. Nakonec je polijte sirupem a dejte péct na 20 minut do trouby.
  5. Mezitím si připravte kokosová krém. Oddělte lžící ztuhlý krém a vyšlehejte ho krátce se šťávou z citrónu a vanilkou.
  6. Upečené hrušky nechte chvíli vychladnout, aby se na nich tak rychle neroztekla šlehačka.
  7. Po 10 minutách servírujte hrušky naplněné kokosovou šlehačkou posypané granolou.

Líbil se ti článek? Sdílej ho na facebooku nebo ho tweetni.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *