VEGAN MAROKÁNKY

Druhý adventní víkend je za námi, proto jsem si pro vás připravila recept na toto jednoduché a výborné raw (nepečené) cukroví. V receptu nenajdete klasický cukr, marokánky obsahují pouze přírodní sladidlo, meruňky a křupavé para ořechy. Ty můžete nahradit i jinými ořechy, ale u para docílíte opravdu skvělého efektu.

Doba sušení: 10-12 hodin

Na 40-50 kusů marokánek budete potřebovat:

  • 100 g sušených meruněk
  • 100 g para ořechů
  • 2 banány
  • 4 lžíce kokosového cukru
  • Špetka soli

Čokoláda:

  • 100 g kakaového másla
  • 35 g nepraženého kakaa
  • 15 g kokosového cukru
  • špetka soli

Postup:

  1. Meruňky a para ořechy nakrájejte nožem na drobné kousky.
  2. Rozmixujte banán do hladka a smíchejte jej ve větší míse s kokosovým cukrem, špetkou soli a nasekanými ořechy a meruňkami.
  3. Na plech vyložený pečícím papírem malou lžící tvořte malé hromádky. Ty následně lžící rozplácněte a upravte. Čím budou kolečka tenčí, tím křupavější bude marokánka a sníží se délka sušení.
  4. Marokánky sušíme v troubě při 50 ° asi 10 hodin, nebo v sušičce. Pokud chcete proces urychlit sušte při 80 °- 100°.
  5. Až jsou marokánky usušené (musí křupat), připravíme si čokoládovou polevu. Ve vodní lázni rozehřejeme veškeré suroviny a krátce je promixujeme.
  6. Marokánky máčíme ze spodní strany v čokoládě a necháme je zatuhnout v lednici.

Pokud budete marokánky zkoušet, určitě mi dejte vědět, jak se Vám povedly! 🙂

Líbil se ti článek? Sdílej ho na facebooku nebo ho tweetni.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *