ČOKOLÁDOVÉ TARTALETKY

Dnes mám pro vás recept na ty nejlepší čokoládové tartaletky, které jsou navíc nepečené (raw), bezlepkové a získaly si už několik srdcí. Jsou voňavé, vláčné a zdravé.

Recept vznikl ve spolupráci s magazínem ELLE czech. 

V receptu jsem použila velmi praktické tartaletkové formičky z eshopu Markéty Pavleje Kitchenette, ale postačí vám i klasické formičky na košíčky. Výhodou těchto je, že mají odnímatelné dno.

Pomůcky: mixér, formičky na tartaletky (košíčky)

Na těsto budete potřebovat těsto:

  • 200 g mandlí (nebo pekanových či lískových ořechů)
  • 35 g kokosového cukru
  • 2 g vanilky (nejlépe vyškrábnuté semínka přímo z lusku, či použijte vanilkový extrakt např. od Grešíka)
  • 2  g skořice
  • 25 g kokosového oleje
  • vodu
  1. Rozmixujeme si mandle na jemno, smícháme je s kokosovým cukrem, vanilkou, skořicí. Rozpuštěný studený kokosový olej smícháme s vodou. Olej nesmí být horky!
  2. Vše spojíme v misce dohromady a vypracujeme těsto. Tím vyplníme stěny formičky.
  3. Vyplněné tartaletky dáme zatuhnout do lednice.

 

ganache:

  • 220 g kvalitní čokolády (nejlépe raw, nebo výběrové Callebaut)
  • 80 g oříškového (arašídového) másla
  • 100 g agáve sirupu (přidáme pouze pokud je čokoláda neslazená)
  • 220 g teplé vody

  1. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni.
  2. V mixéru mixujeme oříškové máslo a rozpuštěnou čokoládu. Nakonec přidáme sladilo a teplou vodu. Mixováním vytvoříme čokoládovou emulzi, která se nám musí pořádně promíchat.
  3. Touto ganache plníme tartaletky. Dáme je zatuhnout do lednice nejlépe přes noc, nebo minimálně na 1,5 hodiny.
  4. Ozdobíme a podáváme.

Líbil se ti článek? Sdílej ho na facebooku nebo ho tweetni.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *