KARI POLÉVKA

Teploty klesly dolů a já jsem si pro vás na prohřátí těla připravila tuto snadnou polévku. Výhodou receptu je to, že vše připravíte v jednom hrnci a rychle. Červená čočka se nemusí dopředu namáčet a je hotová během pár minut.

Tento recept vznikl ve spolupráce s magazínem ELLE CZECH. 

Na 4 porce budete potřebovat: 

  • ¼ hrnku olivového oleje
  • 1 cibuli
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce najemno nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 2 hrnky na kolečka nakrájené mrkve
  • 1 lžíce soli
  • 2,5 hrnku zeleninového vývaru (lze nahradit vodou)
  • ¾ hrnku kokosového mléka
  • 1 hrnek červené čočky
  • 1 lžíce kari koření
  • 2 lžíce sójové omáčky

Na servírování:

  • šťáva z citrónu
  • čerstvý koriandr

  1. Připravte si hlubší pánev nebo hrnec. Na olivovém oleji do zlatova opečte najemno nakrájenou cibuli.
  2. Přidejte nadrobno pokrájený česnek, zázvor a nechte opéct další 2 až 3 minuty. Vmíchejte mrkev s troškou soli a opékejte ji asi 2 minuty.
  3. Směs podlijte zeleninovým vývarem, kokosovým mlékem a přiveďte k varu. Nakonec přisypte čočku.
  4. Polévku dochuťte sójovou omáčkou a kari kořením. Nechte probublávat na jemném plameni 12 až 16 minut. Pokud se vám polévka bude zdát málo tekutá, přidejte kokosové mléko nebo vývar dle potřeby.
  5. Polévku dle chuti osolte, opepřete či dokořeňte.
  6. Servírujte s kapkou citronové šťávy posypané čerstvým koriandrem (nebo jinými bylinkami).

 

Pokud budete recept zkoušet, určitě mě nezapomeňte označit na Instagramu pod hashtagem #cernajaknoc.

Líbil se ti článek? Sdílej ho na facebooku nebo ho tweetni.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *