MERUŇKOVÉ KNEDLE

Štítky:

Od tohoto receptu nečekejte klasické knedle s těstem z mouky. Na přípravu těchto knedlí použijeme pouze pár surovin a těsto je bez lepku. Naopak je z šťavnatého kokosu a zlatého lnu, které mají úžasnou výživovou hodnotu. Budete se tak po nich cítit skvěle. Ale to neznamená, že vás nezasytí, 3 knedle bohatě stačí jako hlavní chod.
A knedle se nevaří, proto je jejich příprava velmi rychlá a snadná! 🙂 
Na 6 knedlí (2 porce) budete potřebovat: 
  • 6 meruněk
  • 100 g zlatého lněného semínka
  • 200 g sušeného kokosu (kvalitního např. Alnatura, musí být šťavnatý)
  • 100 ml vody
  • lžíci sladidla (agávový sirup)
  • kokosový olej
  • agávový sirup
Postup: 
  1. Zvlášť v mixéru do hladka zpracujte len i kokos.
  2. V míse rukama zpracujte takto pomleté suroviny s vodou a sirupem. 
  3. Vypeckujte 6 meruněk a jednu po druhé je obalte v těstě. Nejlepší je si v dlani rozprostřít těsto a meruňku obalit dokola. Kdyby bylo těsto málo lepivé, přidejte vodu. Pro sladší chuť víc sirupu. 
  4. Knedle podávejte polité kokosovým olejem se sirupem. 

Knedle můžete zkusit i s jahodama a posypané kokosovým cukrem. Výsledek bude stejně famózní!

 

Recept je inspirován blogem Love of raw.

Líbil se ti článek? Sdílej ho na facebooku nebo ho tweetni.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *