PAPRIKOVÝ KRÉM

Štítky:

Je léto a zahrádky pomalu začínají plodit. Do sezóny rajčat nějáký ten pátek ještě zbývá, ale v obchodech se už dají sehnat česká rajčata ze skleníku.

Tato polévka je skvělá, jednoduchá a rychlá. S rozpečenou bagetkou nemá chybu 🙂

Ingredience:

  • 4 červené papriky
  • 3 oranžové papriky
  • 200 g rajčat
  • 250 ml rajčatového protlaku (použila jsem Alnatura passata)
  • horkou vodu podle konzistence, jakou chcete ve výsledku mít ( cca 500-1 l)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 střední cibule
  • hrst čerstvého oregana
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Zapněte troubu na 200° na horní a dolní pečení. Papriky zbavte semínek a přepulte je. Pečte je  spolu s rajčaty a dvěma stroužky česneku cca 30 minut na plechu vyloženém pečícím papírem.
  2. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na drobno. Na trošce olivového oleje ji do zlatova osmahněte a přidejte zeleninu z plechu.
  3. Krátce orestujte, nakonec přidejte hrst nasekaných bylinek a vše zalijte vodou a protlakem. Chvíli povařte a poté polévku rozmixujte buď jako já ve Vitamixu, nebo rovnou v hrnci tyčovým mixérem.
  4. Nakonec vše dochuťte solí a pepřem.
  5. Do polévky můžete přidat rostlinnou smetanu a ještě trochu nasekaných bylinek na ozdobu.

Pokud se vám recept líbil a krém vám chutnal, dejte mi určitě vědět tady v komentářích, nebo na sociálních sítích. #cernajaknoc @cernajaknoc

Líbil se ti článek? Sdílej ho na facebooku nebo ho tweetni.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *