RHUBARB CRUMBLE

Crumbl jsem se chystala dělat už dlouho. Konečně přišla sezóna Rebarbory, tak jsem jej mohla ozvláštnit o tuto řapíkatou zeleninu. Před druhou světovou válkou se Rebarbora pěstovala hojně na polích. Dnes roste spíše na zahrádkách a její sezóna je právě teď v květnu a červnu. My si s ní připravíme „krambl“ – ovocný koláč zasypaný drobenkou.

Ovocná směs:

  • 500 g rebarbory
  • 200 g jahod
  • 4 lžíce kokosového nektaru
  • 3 lžíce sirupu (agáve, javorového)
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce citrónové šťávy

Drobenka:

  • 1 hrnek strouhaného kokosu
  • 1/2 hrnku vloček (pro bezlepkovou verzi dejte bezlepkové)
  • 2 lžíce kokosového nektaru
  • 1 lžička prášku do pečení
  • půl lžičky mleté skořice
  • vanilka
  • 1/3 hrnku kokosového oleje

  1. Troubu rozehřejeme na 190 °.
  2. Omyjeme, oškrabeme a nakrájíme rebarboru na malé kousky (cca 2 cm). Omyjeme si jahody, nakrájíme je na drobné kousky a spolu s rebarborou je dáme do mísy.
  3. Přidáme nektar, sirup, škrob a citrónovou šťávu. Vše zamícháme.
  4. V druhé míse smícháme všechny ingredience na drobenku. Vynecháme pouze kokosový olej.
  5.  Kokosový olej přilijeme na konec a pořádně rukama drobenku promícháme.
  6. Koláčovou formu si vyložíme pečícím papírem a spodek formy naplníme ovocnou směsí.
  7. Na to dáme rovnoměrně drobenku.
  8. Dáme zapéct do trouby asi na 35 minut.
  9. Koláč podáváme ještě teplý se zrmzlinou, posypaný oříšky. Je ale váborný i za studena. 🙂

Určitě mi dejte vědět, jestli koláč budete doma péct a nezapomeňte mě označit na instagramu pod #cernajaknoc/@cernajaknoc.

Líbil se ti článek? Sdílej ho na facebooku nebo ho tweetni.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *