FRENCH TOAST

Zbyl Vám po Velikonocích kousek mazance, nebo po Vánocích vánočka? Mám pro vás recept na jednoduchý dezert z těchto „zbytků“. Na recept můžete použít i toasty, nebo chleba. Ale kynuté těsto je přece jen vláčnější.

Já jsem na jednu porci použila:

  • 2 plátky postaršího mazance
  • 150 ml rostlinného mléka
  • 1 lžíce pomletých, nebo celých chia semen
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/2 lžičky vanilky (extraktu, semínek z lusku…)
  • 1/2 lžíce agáve/javorového sirupu
  • kokosový olej

  1. Smíchejte mléko, chia semínka, skořici, vanilku a sirup v hlubokém talíři.
  2. Nechte 10 minut odležet v lednici a mezitím si připravte plátky mazance.
  3. Vánočku, jeden plátek po druhém obalujeme ve směsi a necháme je chvílit „nasát“. Asi 20-30 sekund.
  4. Na pánvi si dáme rozpustit dvě lžíce kokosového oleje a potom plátky opečeme az každé strany dozlatova.
  5. Vánočku předěláme na talíř s ubrouskem a necháme jej chvíli odpočnout.
  6. Hotový toast servírujeme s ovocem, politý javorový sirupem, nebo např. s kokosovou šlehačkou.

Dejte mi vědět, co originálního se zbytky mazance děláte vy za recept 🙂

Líbil se ti článek? Sdílej ho na facebooku nebo ho tweetni.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *