OVESNÝ FLAPJACK S ROZINKAMI, ARAŠÍDY A KÁVOU

Štítky:, , ,

Začla škola a je dobré mít u sebe vždy nějákou svačinu. Flapjack se dá sníst kdekoliv a díky vločkám skvěle zasytí. Bohužel spousta těch kupovaných je plná rafinovaných cukrů. Ten v mém receptu nenajdete.

Doba přípravy: příprava 10 minut/20 minut pečení

Náročnost: lehké

Porce: 12 tyčinek

Ingredience: 

  • 7 lžic agávového sirupu
  • 140 g kokosového oleje (dá se nahradit i slunečnicovým/řepkovým)
  • 250 g ovesných vloček (použila jsem z Lidlu balíček, kde jsou ovesné a žitné vločky)
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 1/2 lžičky prášku do pečení
  • lžíce horké vody
  • 70 g  sušených rozinek
  • 30 g arašídů
  • 50 g datlí nakrájených na menší kousky
  • //můžete použít jakékoliv sušené ovoce a oříšky//
  • 1/2 hrnku kávy

Postup:

  1. Na pánvi si rozehřejeme kokosový olej se sirupem agáve. Ohřejeme a trošku necháme ,,zkaramelizovat“.
  2. V míse si smícháme vločky se skořicí.
  3. Horkou vodu v hrníčku rozmícháme s práškem do pečení.
  4. Nakonec do mísy s vločkama přidáme směs z hrníčku a i z pánve.
  5. Pořádně vše promícháme a přidáme ještě rozinky, arašídy a nakrájené datle. Zalijeme kafem a ještě jednou promícháme.
  6. Obdelníkovou, či čtvercovou formu (nebo plech) si vyložíme pečícím papírem a směs rovnoměrně rozprostřeme.
  7. Pečeme na 160 ° po dobu 20 minut. Až jsou flajpjacky krásně do zlatova upečené, necháme je vychladnout a poté nakrájíme na tyčinky.

 

Líbil se ti článek? Sdílej ho na facebooku nebo ho tweetni.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *