EPIC BANANA BREAD

Štítky:, , , ,

Vláčné těsto a recept, který máte i s přípravou za hoďku hotový. Navíc se hodí, když máte přebytečný zralý banány. Já například kupuju v Brně na Zelném trhu banány za 10 kč/kg. Ten pán co je prodává, je docela mrzout, ale obouchaný tečkovaný banány vždy ocením. Buď je zamrazím, nebo upeču tento božský chlebík.

Na 1 chlebík budete potřebovat:

  • 6 oloupaných banánů
  • 1 1/2 hrnku celozrné mouky (lze péct i s bezlepkovou moukou)
  • 1/2 hrnku sladidla (cukr, med, rostlinné sirupy – agáve, datlový sirup)
  • 1/2 hrnku kokosového oleje v tekutém stavu (nebo jiného oleje např. řepkového, slunečnicového)
  • vanilku (etrakt, nebo pomletý lusk)
  • 1 lžičku mleté skořice (doporučuju Sonnentor)
  • 2 lžičky prášku do pečení
  • ořechy, kousky čokolády…

Postup:

  1. Zapněte horkovzdušnou troubu na 180 °.
  2. Připravte si nádobu na chleba, vyložte ji papírem, nebo vytřete olejem a vysypte kokosem, či moukou.
  3. V mixéru rozmixujte 5 banánů a sladidlo.
  4. Přidejte vanilku, skořici a olej.
  5. V druhé misce smíchejte mouku s pečícím práškem a spojte s banánovou směsí.
  6. Do těsta můžete zamíchat kousky ořechů a čokolády. Krásně ozvláštní chuť a čokoláda vytvoří jemnou strukturu.
  7. Vlijte výsledné těsto do nádoby na chleba.
  8. Ten poslední banán co Vám zbyl, překrojte v půlce a umístěte ho nahoru chlebíku a trošku jej prsty ponořte do těsta, aby se krásně zapekl.
  9. Pečte 40-50 minut. Zkontrolujte na konci pečení špejlí, zda nezůstane těsto na špejli, je chlebík hotov.
  10. Chlebík krájejte ještě teplý, nebo nechte vychladnout.
  11. Servírujte s burákovým máslem, nebo javorovým sirupem.

Pokud budete chlebík péct, určitě mne označte pod #cernajaknoc @cernajaknoc. 🙂

Líbil se ti článek? Sdílej ho na facebooku nebo ho tweetni.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *