CAMEMBERT/ROZMARÝN/ČESNEK

Štítky:, , ,

Krásný den, dnes mám pro Vás recept na pečený veganský camembert. 

Pokud jste se někdy přípravou veganských sýrů zabývaly tak víte, že jim velmi svědčí fermentace. Tento camembert je bez probiotik, tudíž neprobíhá proces fermentace a jeho příprava Vám zabere pouze 20 minut, pokud nepočítám namáčení ořechů.

Na 1 porci budete potřebovat:

  • 70 g kešu namočených na 2 h (pokud máte výkonný mixér, tak je nemusíte namáčet)
  • 200 ml vody
  • 1 lžička jablečného octa
  • 2 lžíce tapiokové mouky (koupila jsem v Arabském shopu na Solniční, hledejte na vietnamských tržnicích, nebo ve zdravé výživě)
  • 1 lžičku himalájské soli
  • špetku pepře
  • 2 stroužky česneku
  • rozmarýn

Pokud chcete dodat výraznější sýrovou chuť,  použijte lžičku lahůdkového droždí. (Koupíte v Globusu, Tescu a zdravých výživách)

Postup

  1. Nahřejte troubu na 180 °.
  2. Rozmixujte v mixéru kešu s vodou, sůl, jablečný ocet a tapiokovou mouku. Případně lahůdkové droždí.
  3. Zapékací mističku vyložte pečícím papírem a vylijte do ní sýrovou směs.
  4. Nakrájejte na plátky oloupané stroužky česneku a nasekejte na drobno rozmarýn.
  5. Posypejte sýr česnekem, rozmarýnem a trošku popepřete.
  6. Vložte do trouby na 15-20 minut.
  7. Servírujte s bagetkou, olivami a nebo zeleninou.

Pokud sýr budete zkoušet, určitě budu ráda za označení pod hastagem #cernajaknoc / @cernajaknoc.

Krásný začátek prázdnin! 🙂

Líbil se ti článek? Sdílej ho na facebooku nebo ho tweetni.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *