VEGANSKÉ CHLEBÍČKY

Štítky:, , ,

Po delší odmlce, ve které jsem pilně studovala a čerpala inspiraci, Vám přináším recept na dvě pomazánky. Jedna z nich je alá vajíčková a druhá řepová. Nevím, která je lepší, obě mají něco do sebe. Určitě není mým záměrem napodobovat vajíčka, ale nevěděla jsem jinak, jak ji nazvat. Ta řepová chutná skvěle po bylinkách a opečené cibulce.

Užijte si oba recepty a dejte mi vědět, jak vám chutnaly. Budu ráda i za označení na instagramu pod #cernajaknoc @cernajaknoc.

Pomazánka alá vajíčková

  • 120 g sojolky /sojanézy – veganská majonéza (koupíte ve zdravé výživě a v supermarketech  Tesco a Glóbus)
  • 1 balení Tofu natural
  • 1 lžíce hořčice plnotučné
  • 1 lžička kari či kurkumy
  • pepř a sůl dle chuti
  • 1 menší cibule nakrájená na drobno
  • olivový olej

Postup:

  1. Na drobno nakrájenou cibulku orestujte do zlatova na olivovém oleji.
  2. Nastrouhejte na jemno tofu.
  3. Smíchejte v misce nastrouhané tofu, horčici, kari a přidejte osmahnutou cibulku.
  4.  Dochuťte solí a pepřem dle chuti.
  5. Podávejte namazané na bagetce, nebo namáčejte do zeleninových hranolek z mrkve a celeru.

Řepová pomazánka

  • 120 g  veganské zakysané smetany (opět koupíte v Glóbusu, nebo ve zdravé výživě)
  • 3  řepy
  • pepř a sůl dle chuti
  • 1 menší cibule nakrájená na drobno
  • olivový olej
  • bylinky
  • 2 stroužky česneku

Postup:

  1. V troubě na 200 ° pečte 45 minut  oloupanou řepu nakrájenou na kostečky pokapanou olivovým olejem.
  2. Na drobno nakrájenou cibulku a česnek na plátky do zlatova orestujte na olivovém oleji.
  3. V mixéru rozmixujte upečenou řepu a zakysanou smetanu.
  4. V misce směs z mixéru promíchejte s cibulkou a česnekem, přidejte sůl a pepř dle chuti. Na konec zamíchejte na drobno nasekané bylinky.
  5. Podávejte namazané na bagetce, nebo namáčejte do zeleninových hranolek z mrkve a celeru.

 

 

Líbil se ti článek? Sdílej ho na facebooku nebo ho tweetni.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *