OCHUTNEJ JARO

Štítky:, , ,

V době, kdy máme přeplněné supermarkety jídlem občas zapomínáme na dary přírody, které jsou tu zadarmo. A jaké to jsou? Není to jen medvědí česnek, jsou to i mladé výhonky kopřiv, fialky, sedmikrásky, plicník, merlík, bršlice, řebříček, pažitka…

U kopřiv si dávejte pozor na to,  kde rostou. Kopřivy do sebe sbírají hodně těžkých kovů a dusíku, po svatém Janu by se už neměly jíst. Pokud kopřiva roste mimo zdroj dusíkaté vody, můžete ji jíst i poté. Já ji osobně suším, mixuji a v zimě využívám jako zdroj zelené síly místo drahé chlorelly, nebo Matcha tea. Mladé výhonky v tomto období mixuji do smoothie, nebo přidávám do polévek. Např. do hráškové.

 

 

 

 

Samozřejmě jezte s mírou, nechte něco přírodě. Do ničeho se nenuťte, hledejte co je pro Vás.  Jídlo z přírody je spíše než potravina lék, nepřejídejte se jí.

Jaro je také ideální období pro klíčení luštěnin, vojtěšky, obilí a semínek. Já mám nejraději vojtěšku, řeřichu, semínka hořčice, fazole mungo, cizrnu a divokou rýži.

Líbil se ti článek? Sdílej ho na facebooku nebo ho tweetni.

Komentáře k příspěvku “OCHUTNEJ JARO

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *