RAW KALE CHIPS

Štítky:, ,

Dnes se s Vámi podělím o recept na záhadné chipsy. Mají tendenci rychle mizet ze stolu. Což nevadí, jsou plné síly.

Základní surovinou pro jejich přípravu je Kadeřávek nebo lidově řečeno Kel (kučeravý). Když ho pěstovala moje teta, držela jsem se od něj na míle daleko. Nikdy mne nelákal. A teď? Tvořila bych z něj, jedla ho jen tak…

Celý proces receptu spočívá v tom, že si namočíte kešu oříšky na 3-4 hodiny a rozmixujete spolu s 3 lžícemi olivového oleje. Přidáte lžíci himalájské soli, pepř a lahůdkové droždí. Tuto směs „vmasírujete“ do natrhaných lístečků kelu. Rozprostřete je na pečící papír a na plechu sušíte v troubě na min. teplotu asi 6 h.

Kde koupit Kel? V Tescu, nebo v Makru již otrhaný. V Globusu po hlávkách.

Líbil se ti článek? Sdílej ho na facebooku nebo ho tweetni.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *