ESPRESSO PRALINKY

Odzvonilo čokoládám plných tuku, cukrů a emulgátorů. Výroba čokolády a pralinek nebyla nikdy snažší. Pokud by jste doma neměly silikonové formičky, nezoufejte. Vykrajovátka na cukroví od Vánoc ještě vyhrabete v šuplíku. 🙂

Šufánek je výrobce oříškových másel z Olomouce. Otestovala jsem už skoro všechny jeho příchutě a musím říct, že široko daleko nemá konkurenci. U jedné lžičky rozhodně nezůstanete. (Nevím jestli je to dobře, nebo ne.)

Nedávno představil novou příchuť Espresso a protože miluju kávu, musela jsem ji mít. A proč nezkusit něco nového? Pralinky se hodí jako dárek, pro návštěvy, nebo jen tak na mls. Dá se s nimi také krásně nazdobit dort. Mrkněte na můj dětský dort klik na srdíčko <3

Ingredience:

  • kakaové máslo 250 g
  • nepražené kakao 150 g
  • sladidlo – agáve
  • špetka himalájské soli
  • oříškové máslo

Postupujeme tak, že si nejprve kakaové máslo nachystáme na malé kousky. Poté ho dáme do misky a tu umístíme do vodní lázně, ve které je horká voda. Tímto postupem se zachovají veškeré benefity čokolády. Postupně přisypeme kakao, přidáme špetku soli a dosladíme agáve. Nachystáme si čisté silikonové formičky na pralinky. Nalijeme čokoládu do 1/3 formičky. Nabere si oříškové máslo, kapneme asi půl lžičky do středu. Poté zalijeme do plna čokoládou. Necháme formičku s čokoládou zchladit v lednici asi 0,5 h – 1 h. Vyloupneme z formičky a pralinka je na světě.

 

PS: S kávou chutná božsky!

Líbil se ti článek? Sdílej ho na facebooku nebo ho tweetni.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *