BLACK BEAN BROWNIE

Veškeré jídlo se snažím připravovat z těch nejlepších surovin. To znamená kvalitní a pro tělo prospěsné. Stal se ze mě odborník na sladkosti. Toto brownie je výborné a naprosto bez „výčitek“.

Ingredience:

  • 1,5 hrnku tmavých fazolí (vařím si je sama, ale můžete použít fazole z konzervy)
  • 3 lžíce kvalitního kakao prášku
  • 3 lžičky kokosového oleje
  • 1 lžička bezfosfátového prášku do pečení
  • sladilo dle chuti – já používám buď hrst datlí/rozinek, dvě lžíce agáve/kokosového nektaru
  • dvě vejce – na jedno vejce potřebujete lžičku chia semínek nabobtnaných v 3 lžičkách vody

Postup:

  1. Mixujte do krémové konzistence.
  2. Nalijte do pečící formy. Ozdobte podle chuti nasekanými ořechy, kousky čokolády, nebo kakaovými boby.
  3. Pečte na 170 stupňů asi 30 minut.

unnamed-2

Brownie chutná skvěle jak teplé, tak druhý den vychlazené. Ale nezaručuji, že zbyde. U nás se po něm jen zapráší a to brácha není vegan.

Talíř  s liškou na které je brownie je z dílny designerské spolupráce Ema Mamisu. Tyto ženy tvoří krásný a nápaditý český porcelán. Lovící lišku namalovala ilustrátorka Markéta Jinochová s uměleckým jménem By Myyna. Určitě se podívejte na tvorbu těchto autorek a podpořte je koupí nádherných produktů.

Líbil se ti článek? Sdílej ho na facebooku nebo ho tweetni.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *